Indeling van het asiel

 

De nieuwe honden worden geplaatst in quarantaine kennels. Daar blijven ze enkele dagen in afwachting van hun baas. Komt deze niet opdagen dan worden de dieren ontwormd en gevaccineerd. Teefjes met uitzondering van de pups, worden gesteriliseerd.

 

De honden gaan daarna in één van de 7 parken, teefjes en reuen zitten gemengd. In de parken, dit zijn grote ruimtes waar de dieren in roedels bij elkaar zitten, zijn nachthokken en afdaken om de dieren tegen weersinvloeden te beschermen.

 

Ook hebben alle parken grote betonnen bakken die we in de zomer kunnen vullen met water en de honden in af kunnen koelen als het warm is. Dat is geen overbodige luxe....soms bereiken we temperaturen van 45 graden.

 

Hele jonge pups hebben nog geen afweerstoffen. Deze gaan tot ze gevaccineerd zijn veelal naar gastgezinnen. Daar lopen ze minder gevaar en worden ze meteen goed gesocialiseerd. Dit is van belang voor de rest van hun leven.

 

De wat grotere pups (tot ze de tweede vaccinatie hebben gehad), zieke, net geopereerde of honden die niet met andere honden kunnen gaan in de individuele hokken. In een aantal van deze hokken hebben we (gedoneerde) vloerverwarming laten zeggen, zodat de meest kwetsbaren beschermd worden tegen de soms intens koude nachten in de winter.